Buren Alert

Het dorp Heukelum in de gemeente Lingewaal is de eerste plaats in Nederland die gratis toegang krijgt tot een nieuw alarmeringssysteem voor inwoners genaamd Buren-Alert. Het systeem is bedacht door Wilco den Besten, en stelt buurtbewoners in staat om elkaar te waarschuwen in geval van verdachte situaties, zoals vermiste kinderen of babbeltrucs.

Op donderdag heeft burgemeester Van Ruijven het systeem samen met de wijkagent en Wilco den Besten voor de camera’s van SBS 6 Hart van Nederland in werking gesteld. Het Buren-Alert systeem kan snel en effectief worden ingezet om de buurt te waarschuwen en te alarmeren in geval van verdachte situaties. Als iemand iets verdachts ziet, kan die persoon de alarmcentrale bellen en een boodschap inspreken. Binnen een minuut gaat bij alle aangesloten buren de telefoon over en krijgen zij het ingesproken bericht te horen. Dit zorgt ervoor dat de hele buurt snel op de hoogte is en alert kan reageren.

Als er sprake is van gevaar of een noodsituatie kan de politie worden gebeld. Het Buren-Alert systeem is een waardevolle aanvulling op het veiligheidsplan van Heukelum en de gemeente Lingewaal. De inwoners worden geïnformeerd over het systeem via flyers en kunnen zich aanmelden op de website www.burenalert.nl.

Het Buren-Alert systeem is niet alleen een instrument om de veiligheid te verbeteren, maar kan ook bijdragen aan de sociale cohesie in de buurt. Inwoners worden gestimuleerd om elkaar te helpen en alert te zijn op verdachte situaties. Dit kan leiden tot een groter gevoel van gemeenschap en onderlinge betrokkenheid.

Als de proef met het Buren-Alert systeem in Heukelum succesvol blijkt, kunnen andere kernen in de gemeente Lingewaal worden benaderd om ook deel te nemen. Het is een mooie ontwikkeling dat inwoners nu meer mogelijkheden hebben om hun buurt veiliger te maken en elkaar te helpen in geval van nood. Het Buren-Alert systeem is een goed voorbeeld van hoe technologie kan worden ingezet om de veiligheid in de samenleving te vergroten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *