Buren Alert in heel Lingewaal

In de gemeente Lingewaal wordt sinds 1 juni het alarmeringssysteem Buren-Alert uitgerold in alle kernen. Dit initiatief is ontstaan in samenwerking met Wilco den Besten van Heukelum Alert en is bedoeld om inwoners te waarschuwen bij verdachte situaties. De gemeente ziet Buren-Alert als een aanvulling op de al bestaande BuurtWhatsApp-groepen, die al actief zijn in alle kernen.

Om meer uitleg te geven over beide vormen van buurtpreventie, organiseert de gemeente op dinsdag 7 juni een bewonersavond in Asperen. Hier kunnen inwoners vragen stellen en wordt er meer informatie gegeven over hoe de systemen werken en hoe men zich kan aanmelden.

Buren-Alert werkt op postcode en straatnaam niveau. Als er iets verdachts wordt waargenomen, kan men de alarmcentrale bellen en een boodschap inspreken. Binnen een minuut ontvangen alle aangesloten buren een telefoontje met het ingesproken bericht, zodat de hele buurt alert is. Bij echt gevaar of een noodsituatie kan de politie worden gebeld.

BuurtWhatsApp-groepen worden veelal gebruikt om verdachte situaties en personen door te geven aan buurtbewoners en de politie. De gemeente ziet deze groepen als een goede aanvulling op Buren-Alert, omdat ze snel en gemakkelijk kunnen worden opgericht en onderhouden door de bewoners zelf.

Door beide systemen te combineren, hoopt de gemeente de veiligheid en het gevoel van saamhorigheid in de kernen te vergroten. Inwoners kunnen zich aanmelden voor Buren-Alert via de website van Heukelum Alert.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *