Pyro-Spektakel BVB – Union

Een dagje BVB, 12.000 supporters van Union waren er over gekomen en die maakte er een flink feest van met een mooie Pyro show in de tweede helft.

Borussia Dortmund heeft zich op woensdag 26 oktober 2016 met veel moeite geplaatst voor de achtste finales van de DFB Pokal. De ploeg van trainer Thomas Tuchel had een strafschoppenserie nodig om af te rekenen met Union Berlin, de nummer vier van de Tweede Bundesliga. Roman Weidenfeller was de held van de avond met drie gestopte penalty’s.

Een spannende wedstrijd

De wedstrijd begon goed voor Dortmund, dat al na acht minuten op voorsprong kwam. Shinji Kagawa kopte een voorzet van Ousmane Dembélé binnen. De thuisploeg leek op weg naar een makkelijke avond, maar Union Berlin gaf zich niet zomaar gewonnen. De bezoekers speelden met veel inzet en passie en kwamen na 81 minuten langszij. Steven Skrzybski schoot een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising.

In de verlenging probeerde Dortmund het verschil te maken, maar stuitte steeds op de stugge defensie van Union Berlin. De beste kans was voor Pierre-Emerick Aubameyang, die een penalty miste nadat hij zelf was neergehaald door Toni Leistner. De spits schoot te zacht in en zag zijn inzet gekeerd worden door Jakob Busk.

Een zenuwslopende strafschoppenserie

Zo moesten er strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Dortmund begon goed met een rake penalty van Gonzalo Castro, maar daarna ging het mis. Sebastian Rode en Matthias Ginter schoten naast, terwijl Aubameyang opnieuw faalde vanaf elf meter. Gelukkig voor Dortmund stond Weidenfeller op zijn post. De ervaren doelman, die de voorkeur kreeg boven Roman Bürki, stopte de penalty’s van Felix Kroos, Stephan Fürstner en Philipp Hosiner. Daardoor kon Dortmund alsnog juichen toen Nuri Sahin de beslissende penalty benutte.

Dortmund plaatste zich zo voor de achtste finales van de DFB Pokal, maar zal niet tevreden zijn over het vertoonde spel. Union Berlin daarentegen kan trots zijn op de geleverde prestatie en zal zich nu richten op de competitie, waar het meedoet om promotie naar de Bundesliga.

Facebook Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *