We stoppen er mee, Buren Alert

De gemeente West Betuwe heeft besloten te stoppen met actieve deelname aan Buren Alert, het alarmeringssysteem dat de afgelopen drie jaar door de vijf kernen van de voormalige gemeente Lingewaal werd gebruikt. Het systeem werd ontwikkeld door Wilco den Besten van Heukelum Alert en stelde bewoners in staat elkaar te waarschuwen in het geval van verdachte situaties.

De gemeente West Betuwe geeft aan dat er inmiddels goede alternatieven beschikbaar zijn die door Heukelum Alert zijn opgezet en in de andere kernen zijn overgenomen, zoals WhatsApp-groepen binnen wijken en buurten en rechtstreekse meldingen van inwoners aan professionele hulpverleners en Burgernet. Daardoor is Buren Alert niet meer echt nodig.

Desondanks heeft het systeem de afgelopen jaren zeker geholpen en is het door zowel politie als burgers bij verschillende kleine en grote incidenten ingezet. De bedenker van Buren Alert, Wilco den Besten, kijkt dan ook tevreden terug en is trots op wat er nu staat en draait in de diverse kernen.

In het eerstvolgende West Betuwe Magazine zal uitgebreide informatie staan over buurtpreventie in de gemeente. Hierdoor kunnen inwoners blijven bijdragen aan een veilige leefomgeving.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *