Dortmund opkomst spelers

Even terugblikken op een bijzonder moment in de Duitse voetbalgeschiedenis. In 2016 vond de tweede ronde van de Duitse beker plaats tussen Dortmund en Union Berlin. Wat dit moment zo bijzonder maakte, was dat de spelers het veld opkwamen met het nummer “You’ll Never Walk Alone”.

Dit nummer, oorspronkelijk geschreven door Rodgers en Hammerstein voor de musical “Carousel”, is sinds de jaren ’60 een bekend strijdlied geworden voor voetbalclubs over de hele wereld. Het wordt vaak gezongen door supporters om hun team aan te moedigen en om een gevoel van eenheid te creëren tussen spelers en fans.

De keuze om dit nummer te spelen tijdens hun wedstrijd toonde aan hoe belangrijk de verbondenheid tussen supporters en hun club is. Het creëerde een geweldige sfeer in het stadion en zorgde voor een moment van saamhorigheid tussen de spelers en de fans.

Facebook Comments