oud Hollandse Hangop

Hangop is een typisch Nederlands zuivelproduct dat wordt gemaakt van volle yoghurt. Het is een dikke, romige en frisse zuivel die vaak wordt gegeten als dessert of als ontbijt met fruit en granen.

Om hangop te maken heb je nodig:

  • 1 liter volle yoghurt
  • Kaasdoek of een schone theedoek
  • Een vergiet
  • Een kom

Bereidingswijze:

  1. Leg een kaasdoek of een schone theedoek in een vergiet en zet het vergiet op een kom.
  2. Schenk de volle yoghurt in de kaasdoek of theedoek.
  3. Vouw de kaasdoek of theedoek dicht en bind het samen met een touwtje.
  4. Laat de yoghurt nu minimaal 6 uur (of een hele nacht) uitlekken in de koelkast, zodat het vocht eruit kan lekken.
  5. Na het uitlekken houd je een dikke, romige en frisse zuivel over: hangop!

Je kunt de hangop zo eten of het op smaak brengen met bijvoorbeeld honing, fruit of granola. Hangop is ook lekker als basis voor een dipsaus of als vervanging voor zure room. Je kunt de hoeveelheid yoghurt aanpassen naar jouw wens, je hoeft niet per se een liter yoghurt te gebruiken.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *