Optische illusie

In 2012 plaatste ik deze optische illusie op mijn facebook pagina en werd ruim 30.000 gedeeld. 50.000 x een like en heel veel reacties dat het bij de ene wel werkte en bij de andere niet.

Ik wil je graag kennis laten maken met een interessante optische illusie. Kijk gedurende 20 seconden naar het puntje op mijn neus.

Zorg ervoor dat je je ogen niet van het puntje afwendt en tel tot 20

Na 20 seconden, kijk dan snel naar het witte vlak, of naar een stuk papier of een witte muur. Wat zie je nu? Laat het even in een reactie weten ik ben erg benieuwd of dit bij jullie ook werkt.

Als het goed is, zou je een vlek of een patroon moeten zien dat lijkt op het negatief van mijn gezicht. Dit komt doordat je ogen zich hebben aangepast aan de kleuren en lichten die werden geprojecteerd door het puntje op mijn gezicht. Wanneer je vervolgens naar het witte vlak kijkt, blijft deze informatie enigszins opgeslagen in je ogen, wat leidt tot deze optische illusie.

Het is fascinerend om te zien hoe onze hersenen onze waarneming kunnen beïnvloeden. Probeer deze illusie eens uit en deel het met anderen om te zien of zij hetzelfde ervaren.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *