Terug blik op jaar onderwijs.

Ik kan nauwelijks geloven dat het alweer een jaar geleden is sinds ik aantrad als ICT-coördinator in het onderwijs bij Stichting OVO. Het was na 20 jaar voor 1 baas te hebben gewerkt een spannende stap voor mij, maar ik kan met volle overtuiging zeggen dat het de beste beslissing was die ik ooit heb genomen. Dit afgelopen jaar heeft me zoveel gebracht en geleerd, meer dan ik in de tien jaar daarvoor had geleerd. Het is echt bizar.

Als ICT-coördinator was ik verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van de IT-infrastructuur op diverse scholen binnen de stichting, het adviseren van docenten en medewerkers over IT-gerelateerde zaken, het ondersteunen van studenten bij technische problemen en het implementeren van nieuwe technologieën in het onderwijsproces. En dat is nog maar een deel van mijn takenpakket.

Ik ben trots op wat ik heb bereikt in dit afgelopen jaar. Zo heb ik het netwerk van de scholen kunnen upgraden naar een snellere en betrouwbaardere verbinding, hebben we nieuwe software geïmplementeerd die de leerervaring van studenten heeft verbeterd, en heb ik verschillende trainingen georganiseerd om docenten te helpen bij het integreren van technologie in hun lesmateriaal. En investeringsplan voor 10 jaar geschreven met oog op de begrotingen

Het was niet altijd makkelijk, zo liep ik tegen bij de start al gelijk tegen het feit dat de enige ICT Man die er was binnen de sticghting mijn technische kennis niet voldoende vond. Maar denk dat deze beste man mij meer als een bedreiging zag. Terwijl die me zelf aangenomen had. Ik ben dan ook gelijk losgelaten bij mijn aanstelling zonder ondersteuning of inwerk moment. Het was succes en regel het ik doe deze school de rest 2 x VMBO en 10 PO scholen zijn voor jouw. Ik heb dan ook een flinke uitdaging gehad, zoals budgetbeperkingen en verouderde systemen. Leveranciers waar geen goede afspraken mee waren, aanbestedingen en projecten die al jaren liepen. Maar door mijn passie voor technologie en het onderwijs, heb ik deze uitdagingen omgezet in leermomenten en zo mijn vaardigheden kunnen verbeteren en flinke stappen kunnen maken met de scholen

Met als resultaat bij mijn jaar evaluatie hoop positive reactie op eentje na dan 🙂 mijn contract zou verlengd worden maar kijkend na de toekomst en wat er nog meer zou komen was dit voor mijn geen optie omdat de belangrijkste persoon op ICT mij duidelijk niet mag en samenwerken dan geen succes zou worden heb ik besloten mijn contract verlening af te wijzen.

Maar ik wil vooral benadrukken hoeveel ik heb geleerd en hoeveel ik heb kunnen bijdragen in dit afgelopen jaar. Het was een geweldige ervaring die ik nooit zal vergeten. Hele mooie mensen leren kennen en die ga ik zeker erg missen.

Dank aan alle docenten, medewerkers en studenten voor jullie steun en samenwerking dit afgelopen jaar. Samen hebben we echt het verschil kunnen maken in de toekomst van het onderwijs.

Met vriendelijke groet,
Wilco den Besten

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *