Lieve keukenmaatjes Vandaag maken we een toetje dat zingt van zachtheid en elegantie Sabayon Een luchtige Italiaanse saus zo licht als Mammies mammoetpluizige vacht en perfect om je fruit een feestelijk jasje te geven En ja hoor Mammie doet er een scheutje champagne bij Want zelfs mammoeten mogen af en toe bubbelen
Wat heb je nodig voor 1 persoon
1 eierdooier van een blije kip
Bewaar de eierschaal als maatbeker
1 halve eierschaal suiker of 1 eetlepel als je liever afwast dan afspoelt
1 halve eierschaal champagne of een andere feestelijke wijn
Champagne aardbeien voorbereiden Breng een klein beetje champagne aan de kook Giet dit over schoongemaakte aardbeien en laat ze even staan De bubbels kruipen in het fruit en maken ze zacht en zwoel Net als Mammie na een warm bad
Sabayon souffleren Zet een au bain marie op een pan met heet water en daarboven een vuurvaste schaal Doe de eierdooier suiker en champagne in die schaal Klop met een garde alsof je Mammies pluizige staart luchtig wilt maken Blijven kloppen kloppen kloppen Als de sabayon verdubbeld is in volume en de structuur heeft van zachte yoghurt ben je klaar
Direct serveren Giet de sabayon meteen over je champagne aardbeien Niet treuzelen want sabayon is een diva Ze wil meteen schitteren
Sabayon is eigenlijk een tafelbereiding Vroeger werd het recht voor je neus geklopt als een culinair toneelstuk Dus als je het van tevoren maakt Serveer het dan snel Sabayon houdt niet van wachten Net als Mammie als ze trek heeft
Wil je dit recept voor meer mensen maken Vermenigvuldig gewoon de ingrediënten en vergeet niet koken is liefde luchtig geklopt