Amsterdam / Er op Uit / Horeca · augustus 14, 2022

Cafe van Bet van Beeren

Tijdens onze tour op zaterdag 13 augustus een vrijgezellen – feest door Amsterdam kwamen we bij dit kleine café #tmandje tijdens de tour was deze nog gesloten maar paar uur later zonder de gids was die open en hebben we even een bezoek gebracht aan dit iconisch café

Het oude Cafe van Bet van Beeren (1902-1967) Bet was de bazin van Café ’t Mandje op de Zeedijk. In het café, dat ze van 1927 tot haar dood runde, konden homoseksuele mannen en vrouwen voor hun geaardheid uitkomen in een tijd dat de zedenpolitie alles in de gaten hield. Zelf was Bet  openlijk lesbisch.

Het café is dit jaar weer heropend door Marinda Filk en Laura Molenkamp alles is nog helemaal in oude styll , de historie druipt er van af en ook voor hetero stellen een leuke plek om een biertje te drinken.

Als deze opening een succes is zal er later boven dit café een BB geopend worden.

Adres : Zeedijk 63, Amsterdam, Netherlands

Website :  https://www.cafetmandje.amsterdam/ 
Facebook :  https://www.facebook.com/CafetMandje 

De historie druipt er van af en ook voor hetero stellen een leuke plek om een biertje te drinken.
Bezoekers overzicht aan dit deel van de website
  • Visits Today: 214
  • Total Visits: 8616
  • Total Visitors: 3
  • Total Countries: 668